Търсене в продукти ...

Декоративни техники Capaver ElementEffects

Съдържание:


Полагане на декоративна техника Capaver ElementEffects

Capaver ElementEffects е небоядисан, импрегниран тапет от естествени суровини, декориран с различни модели специални кварцови отпечатъци, перфектни за вътрешни стени, подложени на високо натоварване и за стени с артистичен вид/десен. В комбинация с боядисване на тапетите се постига модерно декоративно оформление на стените, реализирайки се индивидуални и атрактивни повърхности. Изменяйки вида, дизайна, цвета, гланца и техниката за нанасяне (на боята), заедно с тапетите със стъклени нишки Capaver ElementEffects могат да се реализират атрактивни и индивидуализирани стенни повърхности. С тези тапети, и с подходящото им покритие, бързо, лесно и икономично може да се измени вида на дадена повърхност или нейното изменение/адаптиране към новите изисквания за ползване.


Елементи на декоративна техника Capaver ElementEffects

Полагане на декоративна техника Capaver ElementEffects

Потготовка на основата

Основата трябва да е фиксирана, чиста, суха, носеща, равна и без разделителни вещества.
Подходящи основи: Вътрешни основи на минерални мазилки от група хоросани PI, PII и PIII, мазилки на гипсова основа или мазилки от група хоросани PIV, гипскартон, гипсови плочи, бетонни повърхности.
Преди залепване на тапета Capaver ElementEffects, се нанася един равномерен слой Caparol-Haftgrund.

Начин за нанасяне

Нанасяне на лепилото: Дисперсионното лепило Capacoll GK е готово за употреба, водоразредимо с много добра способност за свързване.

Нанасяне с валяк: Нанася се равномерно с валяк с дължина на косъма 18mm на площ, 1-2 ширини (в зависимост от температурните условия на място).
Внимание! Capacoll GK трябва да се разнася взъможно най-равномерно, тъй като натрупването на голямо количество лепило на едно място под тапета, може да доведе до получаването на видим нежелан релеф.

Полагане с машина:
При полагане на Capacoll GK с машина за безвъздушно нанасяне са необходими поне 3-ма души.
При машинно полагане продуктът гарантира висока производителност.
Внимание! При машинно полагане продуктът в стандартната опаковка се разрежда с вода до 20%, в зависимост от условията, в които се работи. Продуктът трябва да се нанася на равномерен слой без да се натрупва прекалено голямо количество и да няма големи загуби от разпрашаване или стичане.

Залепване на тапетите: За залепване на стъклофибърни тапети (с преплетени нишки във вид на текстил или с посипка то кварцов пясък) има 2 основни метода:
Единият вариант е полагане на равномерен слой лепило върху повърхността, която ще се декорира, след което се поставят предварително разкроените листове тапет.
Вторият метод е полагане на равномерен слой лепило върху тапета, след което той се закрепва върху повърхността, която ще се декорира.

Има няколко основни принципа, които важат и при двата метода на лепене:
При моделите от серията Capaver страната, която трябва да се залепи към основата, е маркирана, стандартно върху вътрешната страна на рулото трябва да се положи финишното покритие. За недопускане на структурни различия на една повърхност не се залепват парчета в различни посоки или с лицевата страна на вътре.
Препоръчваме при много фините структури (1100K/VB/AA) след разкрояването да се обработят краищата на парчетата допълнително и при лепенето да се застъпват много внимателно, така че да не се получават големи видими ръбове.
Внимание! Всички снадки трябва да се направят здраво, за целта може да е необходимо, в зависимост от посоката и вида на тавана или перваза, предвиждането на добавка от 5 – 10 см плюс нормалния размер, за да има достатъчно резерв за оформяне на хоризонталния отрез след поставянето.
Изключително важно е при разкрояването и поставянето на лентите от тапета да се съблюдава структурата на десена и да се подреждат отделните отрязъци така че да съвпадат хоризонтално, което ще улесни вертикалното подреждане и ще неутрализира възможността от поява на разминавания.
След поставяне на тапетите, остатъците от въздух под тях трябва да се отстранят чрез внимателна обработка с пластмасова шпатула. При обработка на външни ъгли задължително трябва да се оставят поне 10 cm от тапета, които при обръщането да се свържат със следващия отрязък.

Преди нанасянето на финишното покритие залепените тапети трябва да изсъхнат.

Финишно покритие: В зависимост от степента на натоварване на повърхностите и търсеният краен ефект финишното покритие може да бъде различно. Вижте техническата информация за Capaver ElementEffects.

Условия за обработка : Долната граница на температурата на обработка е +5 ̊ С температура на основата и на въздуха.

Грундиране, Импрегниране
Мазилки , Шпакловъчни смеси
Системи за реставриране на исторически паметници
За здравни заведения
Върни се в началото на страницата