Търсене в продукти ...

Вата

Минерална стъклена вата и каменната вата са едни от най-използваните материали за топлоизолация и звукоизолация в съвременното строителство.

Минерална стъклена вата намира широко приложение в сухото строителство. Използва се за предстенни обшивки, преградни стени, тавани, покриви и други. Освен това някои видове минерална стъклена вата се използват за външни стени и фасади.

Минералните вати се произвеждат от неорганични материали и имат голяма дълготрайност. Не гният, не са хигроскопични, не са химически активни, не са среда за развитие на плесени, гъбички или насекоми.

Минералната вата осигурява отлична термоизолация и звукоизолация, тя е клас А1 негорим материал и в случай на пожар материалът предотвратява разрастването му.

Минералната вата е компактен материал, лесна за транспортиране и съхранение. Ватата е еластичен материал, лесно пригодим към всякакви повърхности и форми, което позволява пълно запазване на дизайна на инсталацията, което от своя страна предотвратява появата на топлинни и звукови мостове.


Каменната вата е един от най-използваните строителни материали за външна изолация. Плочите от каменна вата за фасади превъзхождат по дълготрайност, топлоизолационни и шумоизолационни свойства плочите от полистирол. Използват се предимно за изолация на покриви, фасади, подове и др.

Каменната вата се характеризира с отлична паропропускливост, негоримост, висока топлоизолационна способност, ниска хигроскопичност и др. Каменната вата е безопасна за здравето и не съдържа канцерогенни вещества.

Венера ЕООД предлага минерална и каменна вата на един от световните лидери в производството на вати - Сен-Гобен Изовер.

Виж целия текст
Скрий текста
Продукти от категорията (6) Подреди по цена

Всички цени на продукти са без ДДС.
Венера ЕООД си запазва правото на промени в обявените в сайта цени. Възможно е несъответствие на посочените цени в сайта или снимките на продуктите с действителните.

Kрепежи и инструменти
Строителни материали
Покривни решения
Метални изделия
Дървесни изделия
Интериор
Върни се в началото на страницата