Гипсокартон и гипсофазер

Гипсокартонът е един от най-използваните материали в съвременното строителство.

Гипсокартона има много предимства пред останалите строителни материали:
- Гипсът, който е съставна част на гипсокартона е един от най-безвредните строителни материали за човешкото тяло, той е негорим и осигурява добра топлоизолация, звукоизолация и пожарозащита, а освен това регулира влажността на въздуха в помещението.
- Картонът осигурява повърхност, която е готова за боядисване, лепене на тапети, лепене на плочки, полагане на мазилки и други.
- Гипсокартона е изключително лесен за използване, избягват се мокрите процеси, намалява се времето за строителство, дава възможност за постигане на изключително разнообразни форми. - Системите от гипсокартон за стени и тавани постигат отлична топлоизолация и звукоизолация.

Гипсокартонените плоскости са няколко вида:
- стандартен гипсокартон - това е най-широко използвания тип гипсокартон - използва се за изпълнение на стени и тавани в сухи помещения. Произвежда се стандартно с дебелини 6.5 мм., 9 мм., 12.5 мм.
- влагоустойчив гипсокартон - произвежда се със специално гипсово ядро и картонена обшивка импрегнирани срещу поемането на вода. Използват се за изпълнение на стени и тавани в мокри помещения.
- пожароустойчив гипсокартон - ядрото на тези плоскости е армирано със специални стъклофазерни нишки за запазване на цялостта им под въздействието на пожар. Използват се за изграждане на стени и тавани с изисквания за повишена пожароустойчивост.
- импрегниран-пожароустойчив гипсокартон - съчетават характеристиките на влагоустойчивия и пожароустойчивия гипсокартон.

Освен тези основни видове се произвеждат и по-специфични гипсокартонени плоскости като например акустичен гипсокартон, перфориран гипсокартон, гипсокартон с хигиенни функции и други.

Гипсокартонът намира изключително широко приложение в строителството. Системите с гипсокартон се използват за:
– изграждане на преградни стени с различни дебелини и качества.
- окачени тавани от гипсокартон с възможност за изработване на различни декоративни елементи и поставяне на скрито осветление.
- предстенни обшивки - избягват се мокрите процеси и се осигурява възможност за полагане на кабели, тръби и дуги елементи зад обшивката, както и изработване на различни декоративни елементи.
- предстенни обшивки в мокри помещения
- изграждане на стени и тавани с покриване на специални изисквания за пожароустойчивост, звукоизолация, топлоизолация и други.

Гипсофазерът представлява пресована на плоскости смес от гипс и целулозни влакна в съотношение 80/20. Гипсофазерът съчетава в себе си качествата на различните видове гипскартон, но се отличава с по-голяма здравина. Гипсфазерът се произвежда с различни дебелини - 10 мм., 12.5 мм., 15 мм. и други, като и с различни размери.

Виж целия текст
Скрий текста


Производители

Виж само продуктите на Norgips Sp. z .o.o. от категорията
Norgips Sp. z .o.o.
Виж само продуктите на Сен-Гобен Ригипс от категорията
Сен-Гобен Ригипс
Виж само продуктите на Техногипс ЕАД от категорията
Техногипс ЕАД

Продукти от категорията (14) Подреди по цена

Всички цени на продукти са без ДДС.
Венера ЕООД си запазва правото на промени в обявените в сайта цени. Възможно е несъответствие на посочените цени в сайта или снимките на продуктите с действителните.

ПРОДУКТИ ПО КАТЕГОРИИ

ТОП ПРОДУКТИ
Kрепежи и инструменти
Строителни материали
Покривни решения
Фасадни облицовки
Метални изделия
Дървесни изделия
Интериор