Търсене в продукти ...

Гипсокартон и гипсофазер

Гипсокартонът е един от най-използваните материали в съвременното строителство и има много предимства пред останалите строителни материали:
- Гипсът, който е съставна част на гипсокартона е един от най-безвредните строителни материали за човешкото тяло, той е негорим и осигурява добра топлоизолация, звукоизолация и пожарозащита, а освен това регулира влажността на въздуха в помещението.
- Картонът осигурява повърхност, която е готова за боядисване, лепене на тапети, лепене на плочки, полагане на мазилки и други.
- Гипсокартона е изключително лесен за използване, избягват се мокрите процеси, намалява се времето за строителство, дава възможност за постигане на изключително разнообразни форми. - Системите от гипсокартон за стени и тавани постигат отлична топлоизолация и звукоизолация.

Гипсокартонените плоскости са няколко вида:
- стандартен гипсокартон - това е най-широко използвания тип гипсокартон - използва се за изпълнение на стени и тавани в сухи помещения. Произвежда се стандартно с дебелини 6.5 мм., 9 мм., 12.5 мм.
- влагоустойчив гипсокартон - произвежда се със специално гипсово ядро и картонена обшивка импрегнирани срещу поемането на вода. Използват се за изпълнение на стени и тавани в мокри помещения.
- пожароустойчив гипсокартон - ядрото на тези плоскости е армирано със специални стъклофазерни нишки за запазване на цялостта им под въздействието на пожар. Използват се за изграждане на стени и тавани с изисквания за повишена пожароустойчивост.
- импрегниран-пожароустойчив гипсокартон - съчетават характеристиките на влагоустойчивия и пожароустойчивия гипсокартон.

Освен тези основни видове се произвеждат и по-специфични гипсокартонени плоскости като например акустичен гипсокартон, перфориран гипсокартон, гипсокартон с хигиенни функции и други.
Гипсокартонът намира изключително широко приложение в строителството. Системите с гипсокартон се използват за:
– изграждане на преградни стени с различни дебелини и качества.
- окачени тавани от гипсокартон с възможност за изработване на различни декоративни елементи и поставяне на скрито осветление.
- предстенни обшивки - избягват се мокрите процеси и се осигурява възможност за полагане на кабели, тръби и дуги елементи зад обшивката, както и изработване на различни декоративни елементи.
- предстенни обшивки в мокри помещения
- изграждане на стени и тавани с покриване на специални изисквания за пожароустойчивост, звукоизолация, топлоизолация и други.

Гипсофазерът представлява пресована на плоскости смес от гипс и целулозни влакна в съотношение 80/20. Гипсофазерът съчетава в себе си качествата на различните видове гипскартон, но се отличава с по-голяма здравина. Гипсфазерът се произвежда с различни дебелини - 10 мм., 12.5 мм., 15 мм. и други, като и с различни размери.
Виж целия текст
Скрий текста
Продукти от категорията (14) Подреди по цена

Всички цени на продукти са без ДДС.
Венера ЕООД си запазва правото на промени в обявените в сайта цени. Възможно е несъответствие на посочените цени в сайта или снимките на продуктите с действителните.

Kрепежи и инструменти
Строителни материали
Покривни решения
Метални изделия
Дървесни изделия
Интериор
Върни се в началото на страницата