Търсене в продукти ...

Декоративни техники TopLasur NQG

Съдържание:


Полагане на декоративна техника TopLasur NQG

TopLasur NQG е лазурно (транспарентно) покритие, подходящо за финишен слой в декоративни решения за екстрериорни и интериорни повърхности, върху гладки и структурни основи. Изключително подходящ за изграждане на интериорни декоративни ефекти с фина или по-груба структурна основа изградена от Capadecor Multistruktur. Подходящо решение и за освежаване и защита на естествени камъни.


Елементи на декоративна техника TopLasur NQG


Полагане на декоративна техника TopLasur NQG

Потготовка на основата

Основите трябва да са здрави, чисти, без наличието на разделящи субстанции и да отговарят на изискванията на VOB Част C, DIN 18363, абзац 3.

Технологията на подготовка на основата зависи от вида на основата и от строителния материал.

Начин за нанасяне

Основа: Препоръчително е да се нанесе един слой Sylitol-Minera, Sylitol-Compact, AmphiSilan Compact, или Capadecor Multistruktur (за интериорно приложение) за изграждане на желаната структура, предварително оцветени в желан цвят.В зависимост от желания краен ефект, системата може да бъде изградена на базата на други продукти.

Финишен слой: в зависимост от търсената визия нанесете от 1 до 3 слоя от лазурния продукт TopLasur NQG, предварително оцветен в желания цвят. Разреждане с макс. 20 % вода. Разреждането влияе върху транспарентността на покритието. Обработката е желателно да се прави върху цялата площ (от ръб до ръб), за да се избегнат следи от снадки. В зависимост от типа на декоративния ефект, може да се работи по метода „мокро в мокро” или да се изчаква изсъхването на първия слой.

Разход : 100-150 ml/m2 за слой . Разходът е условен, зависи от структурата, попиващата способност на основата, метода на нанасяне. Точен разход се определя след пробно нанасяне на конкретната повърхност.

Условия за обработка : Минимална температура за работа :+8°C за основата и околната среда

Време за изсъхване: Най-малко 12 часа за съхнене между отделните слоеве, в зависимост от условията, при които се работи (температура, относителна влажност). При висока влажност и ниски температури на работа времето за съхнене се удължава. При работа на закрито, осигурете приток на свеж въздух по време на работа и съхнене.

Инструменти: Материалът може да се нанася с различни инструменти в зависимост от търсения краен ефект – четка за боядисване, четки за рисуване, гъби, кърпа и др.

Видео за полагане на декоративна техника TopLasur NQG:

Грундиране, Импрегниране
Мазилки , Шпакловъчни смеси
Системи за реставриране на исторически паметници
За здравни заведения
Върни се в началото на страницата