Търсене в продукти ...

Декоративни техники Capaver FantasticFleece

Съдържание:


Полагане на декоративна техника Capaver FantasticFleece

Capaver FantasticFleece е тапет с гладка или структурирана минерална текстура от стъклени нишки, с фин модел, позволяващ нанасяне на крайни покрития със стенни лакове и ефектни покрития. Capaver FantasticFleece се състои от стъклофибърна тъкан със съставка Softtouch, която свежда до минимум ефекта от сърбеж при докосване по време на нанасяне на тапета. С диаметър по-голям от 5 микрона, съдържащите се в продукта стъклени нишки не могат да навлязат в белия дроб.
Стъклофибърният тапет Capaver FantasticFleece е специално импрегниран от вътрешната страна, а по лицевата му страна е положен фин цветен краен слой, така че при нанасянето САМО на един слой лак се постига фин краен вид, с полихромен ефект, богат на цветове, който обикновено би могъл да се постигне чрез използване на много ръчни техники за полагане на финишно покритие. Чрез допълнителната кварцова структура при моделите „Tira” и „Lino” се получават изключително интересни ефекти, както светли-тъмни, така и матови.


Елементи на декоративна техника Capaver FantasticFleece

Полагане на декоративна техника Capaver FantasticFleece

Потготовка на основата

Всички обикновени вътрешни повърхности, чисти, сухи и без разделителни вещества. Capaver FantasticFleece изисква гладки повърхности, без контрасти

Повърхностите на мазилки и сух зид трябва да са с качество Q4. Преди залепване на тапета Capaver FantasticFleece се нанася един слой грунд Caparol-Haftgrund. Подготовката на основата се различава в зависимост от състоянието и и условията, при които се намира.

Начин за нанасяне

Рязане на лентите: Лентите тапет се режат внимателно, спазвайки размерите. Да се следи свързващата линия при моделите „Legra“, „Xora“ и „Tira“. При съседни повърхности се препоръчва използването на продукти от един партиден номер.

Лепене: Лепилото Capacoll GK се нанася равномерно, неразредено, с мече със средна дължина на косъма (дължина на косъма 13-17 мм). Capaver FantasticFleece се полага в мокрото легло от лепило, след което се притиска с гумен валяк за тапети, като по този начин се отстраняват образувалите се мехурчета въздух под тапетния лист. Този вид тапети не се нанася с шпакла за тапети.

Полагане по ъглите: Capaver FantasticFleece не се полагат вътрешни ъгли, а съответното пространство се отрязва и се наглася точно по дължина на ъгъла. Външните ъгли трябва да се оформят вертикално и хоризонтално. За да се осигури безгрешно нагласяване към следващите ленти Capaver FantasticFleece трябва да се оставят поне 10 см и да се среже точно в зоната на ъгъла. Оформянето на външните ъгли до голяма степен може да се улесни с помощта на специални пластмасови ъглови профили, които увеличават защитата при механично натоварване.

Финишно покритие със стенни лакове: Стенните лакове подчертават много добре моделите Capaver FantasticFleece. Финишните покрития биха неутрализирали структурата на модела.
След залепване и напълно изсъхване на Capaver FantasticFleece, се нанася с четка цветен лак върху цялата повърхност. В този случай се препоръчва Capadecor DecoLasur Matt или Capadecor DecoLasur Glanzend. За облагородяване на повърхността и за получаване на допълнителни метални ефекти, могат да се добавят пигменти с перлен блясък (Perlatec Gold/Silber или PearlWhite). В този случай добавеното количество трябва да е между 1% и 5%.
За получаване на оптимална консистенция и достатъчно време за нанасяне, Capadecor DecoLasur Matt/Capadecor DecoLasur Glanzend трябва да се разреди с 15% вода.
За да се предотврати появата на видими следи в участъците на фугите, повърхността им трябва да се изтрие с мека четка още в първоначална фаза. Така се отстранява излишния материал от повърхността. В идеалния вариант, тази операция трябва да се изпълни от второ лице.
Полагането на втори слой безцветен лак увеличава устойчивостта на одраскване на повърхността.
Разход Capadecor DecoLasur Matt/Capadecor DecoLasur Glanzend: около 140-180 ml/m2 + 15% вода/слой.

Финишно покритие с Metallocryl (само при модели „Lino” и „Tira”): След залепване и напълно изсъхване на Capaver FantasticFleece, е достатъчно нанасянето върху цялата повърхност на един слой Capadecor Metallocryl Exterior(без защитен филм срещу водорасли и гъби).
Capadecor Metallocryl Exterior се нанася неразреден с мече, в наситен и хомогенен слой. Непременно нанасяйте продукта мокро върху мокро. Отрязаните участъци от финишното покритие на повърхността се обработват добре с мече след това! При нанасяне с мече на Capadecor Metallocryl Exterior върху Capaver FantasticFleece, се препоръчват най-вече мечета със средна дължина на косъма.
Както и при другите финишни покрития с метален ефект, нанасяни с мече, и при полагането на Capadecor Metallocryl Exterior е възможно образуването на леки ивици.
Разход Capadecor Metallocryl Exterior: около 110-150 ml/m2.

Краен покривен слой с Amphibolin (само при модели със съдържание на кварц, като „Lino” и „Tira”): Capaver FantasticFleece също може изцяло да се покрие след като изсъхне напълно. В този случай се постига по-слаб контраст и моделите Capaver FantasticFleece не изпъкват така добре. Трябва да се нанасят бои, образуващи много тънък филм, като например Caparol Amphibolin.
Материалът се нанася в наситен и равномерен слой.
Нанасяйте продукта мокро върху мокро.
Отрязаните участъци от финишното покритие на повърхността се обработват добре с мече след това! При нанасяне с мече на Caparol Amphibolin върху Capaver FantasticFleece се препоръчват мечета със среден косъм.
Разход Caparol Amphibolin: около 150-200 ml/m2.

Време за изсъхване: При 20˚C и 65% относителна влажност на въздуха, изсъхва по повърхността след 2-4 часа. При по-ниски температури и по-висока влажност на въздуха се удължава времето за съхнене. Долна граница на температурата при нанасяне: +5˚C на средата и основата.

Видео за полагане на декоративна техника FantasticFleece “Metallic”:

Грундиране, Импрегниране
Мазилки , Шпакловъчни смеси
Епоксидни подове и защита на бетон
Системи за реставриране на исторически паметници
Върни се в началото на страницата