Търсене в продукти ...

Декоративни техники Capadecor VarioPutz

Съдържание:


Полагане на декоративна техника Capadecor VarioPutz
Декоративна техника Capadecor VarioPutz

Capadecor VarioPutz е многоцветно, високоустойчиво на триене покритие за интeриорна употреба. Особено подходящо за офиси, коридори, стълбища, както и за жилищни помещения, училища, клиники и др.


Елементи на декоративна техника Capadecor VarioPutz

Полагане на декоративна техника Capadecor VarioPutz

Потготовка на основата

Повърхностите трябва да бъдат сухи, чисти и без наличие на разделящи субстанции.

Структурни основи: Нанасянето на Capadecor VarioPutz върху структурни или стъклофибърни тапети, както и върху леко структурирани основи може да стане след нанасяне на Caparol Putzgrund като структурата на основата ще остане. Може да се наложи повторно нанасяне на Capadecor VarioPutz.

Основи от строителни разтвори от групите Р ІІ и Р ІІІ: Върху здрави, нормално попиващи основи се нанася без предварителна подготовка. Върху силно порьозни основи и силно попиващи такива да се нанесе грундиращо покритие от Caparol OptiGrund ELF или CapaSol LF.

Основи от група Р IV: Гипсовите основи да се шлайфат, обезпрашат и да се нанесе Caparol-Tiefgrund TB или AmphiSilan-Putzfestiger. Нормално попиващи повърхности с Caparol-Haftgrund или Caparol Putzgrund.

Гипсофазер: Грундиране с Caparol-Haftgrund или Caparol Putzgrund.

Гипсокартон: Шпаклованите части да се шлайфат, обезпрашат и грундират с Caparol-Tiefgrund TB или AmphiSilan-Putzfestiger. Нормално пиещи повърхности се грундират с Caparol-Haftgrund или Caparol Putzgrund. Върху основи, засегнати от петна от вода и други водоразтворими пигменти, се нанася Caparol AquaSperrgrund.

Бетон: Премахнете всякакви остатъци от разделящи вещества и шлайфане, след това грундирайте с Caparol-Haftgrund или Caparol Putzgrund.

Покрития със слаба носеща способност: Премахнете компрометираните участъци и обработете с Caparol OptiGrund ELF или CapaSol LF.

Повърхности, засегнати от плесен: Почистете заразените места с вода и четка, след това измийте добре. Почистената повърхност се обработва с Caparol Capatox и се оставя да изсъхне.

Повърхности с петна от никотин, вода, сажди или мазнини: Никотинови петна, сажди и мазнина почистете с вода и миещ препарат, след това оставете да изсъхне. Петна от вода почистете на сухо с четка. След това нанесете Caparol AquaSpergrund.

Малки дефекти : Малките дефекти по основата се отстраняват посредством Caparol-Akkordspachtel в съответствие с инструкцията на производителя и при необходимост се грундира предварително.

Начин за нанасяне

Предварително покритие: Равномерно нанесете Caparol Putzgrund, тониран в цвета, съответстващ на избрания дизайн VarioPutz. В случай на слабопиещи основи, може да се наложи нанасяне и на два слоя Caparol Putzgrund.

Нанасяне с валяк: Разбъркайте Capadecor VarioPutz с механична бъркалка на ниски обороти. Нанася се неразредена с дългокосмест валяк обилно и равномерно по метода „мокро в мокро”. Предварително валякът трябва да е добре напоен с материал. След 10-15 минути от първоначалното нанасяне материалът засъхва повърхностно, което позволява допълнително структуриране на частиците с четка с мек косъм.

Нанасяне с пулверизация: Разбъркайте Capadecor VarioPutz. В подходяща машина за полагане след пулверизиране няма последваща обработка. Подходящ инструмент: Воронкообразен пистолет ; Дюза: 4-5 mm. ; Налягане на въздуха: 2,5 – 3,5 bar

Разход : Разход при нанасяне с валяк: Ок. 350 g/m2, точният разход се определя на място чрез нанасяне на пробно покритие.
Разход при пулверизация: В зависимост основата ок. 800-1100 g/m2, точният разход се определя на място чрез нанасяне на пробно покритие.

Условия за обработка : Температура на нанасяне: не по-ниска от +8° и относителна влажност на въздуха 65%.

Време за изсъхване: При температура +20° C и относителна влажност на въздуха 65% след 6 - 8 часа покритието е повърхностно сухо. След три дни вече може да се подложи на натоварване. При по ниски температури и висока влажност времето се увеличава.

Грундиране, Импрегниране
Мазилки , Шпакловъчни смеси
Системи за реставриране на исторически паметници
За здравни заведения
Върни се в началото на страницата