Търсене в продукти ...

Декоративни техники Capadecor VarioChips

Съдържание:


Полагане на декоративна техника Capadecor VarioChips
Декоративна техника Capadecor VarioChips

Capadecor VarioChips е многоцветно покритие с чипсове за интериор. Нанася се с пистолет. Благодарение на оптическите си свойства, са идеални за ремонт на помещения, за полагане върху недостатъчно гладки стени, стъкло тъкани и груби тапети.


Елементи на декоративна техника Capadecor VarioChips

  • Capadecor VarioChips : Многоцветно покритие с чипсове за интериор.
  • Capadecor VarioColl : специално водоразтворимо лепило със слаб мирис, без разтворители и пластификатори.
  • Capadecor Vario Finish Matt/Seidenmatt : Защитно покритие. Прозрачен безцветен лак, матов или копринен мат, не съдържа разтворители.

Полагане на декоративна техника Capadecor VarioChips

Потготовка на основата

Повърхностите трябва да бъдат сухи, чисти и без наличие на разделящи субстанции.

Мазилки от групи хоросани P II и P III: За твърдите мазилки с нормална абсорбция не е необходимо предварително грундиране. Върху порьозните, абсорбиращи мазилки се нанася един слой CapaSol LF.

Гипсови мазилки или мазилки от група хоросани P IV: Гипсовите мазилки се шлайфат с абразивен лист, за да се отстранят минералните наслагвания, почистват се от прах и се грундират с Caparol-Tiefgrund TB или AmphiSilan-Putzfestiger.

Гипсови строителни плоскости: Върху мазилките с нормална абсорбция се нанася CapaSol LF, Caparol-Tiefgrund TB или AmphiSilan-Putzfestiger.

Гипскартонени плоскости: Шлайфат се останалите от шпакловането следи. Меките и шлайфани гипсови участъци се укрепват с дълбочинен грунд Caparol-Tiefgrund TB или AmphiSilan-Putzfestiger.
Нанася се един слой Caparol Putzgrund върху повърхностите с нормална абсорбция.
Върху плоскостите с петна от водоразтворими оцветени вещества се нанася един слой фин филтриращ грунд Caparol-AquaSperrgrund.

Бетон: Отстраняват се евентуалните следи от вещества без сцепление, както и от ронливи, песъчливи вещества.

Газобетон: Грундира се с Caparol Capaplex, разреден с вода в пропорция 1:3.

Зидове от варовиков камък и неизмазани тухли: Нанася се без предварителна подготовка.

Боядисани повърхности в добро състояние: Нанася се без предварителна подготовка върху предишни боядисани матови и слабо абсорбиращи слоеве. Старите слоеве лак или лъскавите слоеве се шлайфат до матово, след което се грундират с Caparol-Haftgrund.
Върху критични основи като стари лакове или бои съдържащи лепило, байцвани повърхности, и др., с петна от оцветени водоразтворими вещества, се нанася един слой фин филтриращ грунд Caparol Filtergrund grob.
Върху силно критичните основи с петна от никотин или оцветени водоразтворими вещества, се нанася един слой Disbon 481 EP-Uniprimer.

Повредени повърхности покрити с боя: Повърхностите с покрития от лакове, цветни дисперсии или повредени мазилки на базата на синтетични смоли се отстраняват. Върху гладките, леко абсорбиращи повърхности се нанася Caparol-Haftgrund. Абсорбиращите, порьозни и песъчливи повърхности се грундират с CapaSol LF. Слоевете минерална боя без сцепление се отстраняват механично и се почистват от прах. Нанася се един слой грунд Caparol-Tiefgrund TB.

Слоеве боя на базата на лепило: Повърхността се измива и се нанася един слой дълбочинен грунд Caparol-Tiefgrund TB.

Небоядисани грапави, релефни или отпечатани на хартия тапети: Боядисват се без предварителна обработка.

Тапети без сцепление: Отстраняват се изцяло. Измиват се остатъците от хартия и лепило. Нанася се един слой дълбочинен грунд Caparol-Tiefgrund TB.

Небоядисани стъклофибърни тапети: Нанася се един слой грунд Capaver Gewebegrundierung.

Повърхности замърсени с мухъл: Мухълът, респективно гъбите се отстраняват механично чрез почистване с четка или мокро остъргване. След това повърхностите се измиват с Caparol Capatox и се оставят да изсъхнат добре.

Повърхности с петна от никотин, вода, сажди или мазнини: Петната от никотин, сажди или мазнини се измиват с вода и обезмасляващ препарат и се оставят да изсъхнат добре. Сухите петна от вода се почистват със суха четка. Нанася се един слой изолиращ грунд Caparol Filtergrund grob.

Малки повредени участъци: След подходяща подготовка се поправят според указанията за обработка, с Caparol-Akkordspachtel и ако се налага след това се нанася един слой грунд.

Начин за нанасяне

VarioColl:
VarioColl се нанася с четка, валяк или чрез безвъздушно пръскане (размер на дюзата 0,021–0,025 inch и налягане 170–190 bar).
Нанесете равномерен слой от лепилото с достатъчна дебелина за залепване на чипсовете. Да се има предвид, че някои от дизайните на чипсовете изискват оцветен VarioColl.

VarioChips:
VarioChips се нанася с пистолет за VarioChips с въздушно асистиране.
Разбъркайте добре чипсовете и ги поставете в пистолета за пръскане на VarioChips. Равномерно разпръснете върху мокрото лепило, докато покриете напълно и не останат гланцови участъци. Падналите по пода чипсове може да се използват повторно. Нанасянето на чипсовете да става само в мокро състояние на лепилото. Затова не нанасяйте лепило на повече от 50-60 cm пред разпръскването. Повърхности в една равнина обработвайте без прекъсване –от ръб до ръб. След изсъхване почистете незалепналите чипсове чрез замитане с подходяща четка. Отстранените по този начин чипсове не може да се използват повторно.

VarioFinish:
VarioFinish се нанася с четка и валяк.
Нанесете покритието посредством валяк и четка по метода „мокро в мокро” и разпределете добре за да не се получат ивици. При повърхности със сложна конфигурация препоръчваме да се използва VarioFinish Matt.

Разход : Около 200 g/m². Точният разход се определя с пробно нанасяне.

Условия за обработка : Минимум +5°C на въздуха и основата.

Грундиране, Импрегниране
Мазилки , Шпакловъчни смеси
Системи за реставриране на исторически паметници
За здравни заведения
Върни се в началото на страницата