Търсене в продукти ...

Декоративни техники Capadecor DecoLasur

Съдържание:


Полагане на декоративна техника Capadecor DecoLasur

Capadecor DecoLasur Matt и Capadecor DecoLasur Glanzend са лазурни (транспарентни) покрития, подходящи за финишен слой в декоративни решения за интериорни повърхности, върху гладки и структурни основи. Изключително подходящиза изграждане на интериорни декоративни ефекти с фина или по-груба структурна основа, изградена от Capadecor Multistruktur или стъклофибърни тапети от серията Capaver Fantastic Fleece. За висoкокачествено интериорно покритие, подходящо за жилищни и обществени помещения, училища, детски градини, болници и други


Елементи на декоративна техника Capadecor DecoLasur


Полагане на декоративна техника Capadecor DecoLasur

Потготовка на основата

Основите трябва да са здрави, чисти, без наличието на разделящи субстанции.

Технологията на подготовка на основата зависи от вида на основата и от строителния материал.

Начин за нанасяне

За лазурните продукти от решаващо значение е наситеността на цвета, вида и попиващата способност на основата, дебелината на слоя и степента на разнасяне, почерка на изпълнителя както и използвания инструмент. Контрастът зависи от разликата в наситеността на цвета на основата и лазура. Затова е препоръчително пробно нанасяне.

Основа: Препоръчително е да се нанесе основа от Caparol-Haftgrund, Capadecor Multistruktur или Caparol Amphibolin за изграждане на желаната структура, предварително оцветени в желан цвят. В зависимост от желания краен ефект, системата може да бъде изградена на базата на други продукти.

Финишен слой: В зависимост от търсената визия, нанесете от 1 до 3 слоя от лазурния продукт Capadecor DecoLasur Matt или Capadecor DecoLasur Glanzend, предварително оцветен в желания цвят. Разреждане с макс. 20% CapaSol LF. Разреждането влияе върху транспарентността на покритието. Обработката е желателно да се прави върху цялата площ (от ръб до ръб) за да се избегнат следи от снадки. В зависимост от типа на декоративния ефект, може да се работи по метода „мокро в мокро” или да се изчаква изсъхването на първия слой. За повишаване степента на гланц без промяна на визията, може да нанесете финишен слой от неоцветен лазур. За постигане на допълнителен ефект, може към лазура да добавите до 7% ефектни перли.

Разход : 80-100 ml/m2 за слой . Разходът е условен, зависи от структурата, попиващата способност на основата метода на нанасяне. Точен разход се определя след пробно нанасяне на конкретната повърхност.

Условия за обработка : Минимална температура за работа : +5 °C за основата и околната среда

Време за изсъхване: Най-малко 12 часа за съхнене между отделните слоеве, в зависимост от условията, при които се работи (температура, относителна влажност). При висока влажност и ниски температури на работа, времето за съхнене се удължава. При работа на закрито, осигурете приток на свеж въздух по време на работа и съхнене.

Видео за полагане на декоративна техника DecoLasur “Dune”:

Грундиране, Импрегниране
Мазилки , Шпакловъчни смеси
Системи за реставриране на исторически паметници
За здравни заведения
Върни се в началото на страницата